Felállították az ÁMK-igazgatót

A felfüggesztett ÁMK-igazgató helyett az óvoda vezetőjét, Balázs Lászlónét bízták meg az ÁMK-igazgatói teendők ellátásával. A két éve megválasztott Kőszegi Zoltánmunkaügyi pert indított a bodrogolaszi önkormányzat ellen.

Rendkívüli testületi ülést tartott a bodrogolaszi képviselőtestület. A zárt ülésen először a képviselők megállapították Kőszegi Zoltán vétségét az ellene kezdeményezett fegyelmi eljárásban, majd a többség úgy szavazott, hogy az ÁMK-igazgatót fegyelmi úton elbocsátják. A miértekről természetesen megkérdeztük az érintetteket.

Amíg a képviselőtestület határozata jogerőre nem emelkedik, addig nem kívánok az ügyről nyilatkozni – mondta Tölgyesi István, Bodrogolaszi polgármestere. Arra a kérdésünkre, hogy ez mikorra várható, a bodrogolaszi önkormányzat vezetője annyit mondott, ha tizenöt napon belül az érintett nem fellebbez, akkor azt követően jogerőre emelkedik a határozat. Ha Kőszegi Zoltán perre viszi az ügyet, akkor a bírósági eljárástól függ, mikortól válnak publikussá a részletek.

Kőszegi Zoltán kérdésünkre elmondta, egyelőre nem kíván nyilatkozni. Jelenleg folyamatban van a bodrogolaszi önkormányzattal szemben egy munkaügyi pere, amelyben egy ellene még pár hónappal korában indított fegyelmi határozatot fellebbezett meg, és valószínű, hogy ennek a határozatnak a nyomán is perelni fog. Amint ezek a perek lezárulnak, akkor készségesen válaszol a kérdésekre.

A bodrogolaszi képviselőtestület a fegyelmi határozat jogerőre emelkedéséig a felfüggesztett ÁMK-igazgató helyett a helyi óvoda egységvezetőjét, Balázs Lászlónét bízta meg az ÁMK-igazgatói teendők ellátásával.

BG