“Feláll-e” a DVTK Egerszegen?

ZTE - DVTK
ZTE - DVTK
Pénteken 19 órától Zala fővárosában lép pályára a diósgyőri labdarúgócsapat az NB I 3. fordulójában. Tavaly két győzelemmel kezdte a DVTK a pontvadászatot, és a táblázat élén állt, most két vereséggel az utolsó előtti.

Köszönhetően egyrészt annak, hogy a gárda alaposan leszerepelt legutóbb, az újonc Siófok magabiztos játékkal gurított egy hármast az Andrássy úton. Nem volt éppen szép látvány, ahogy a piros-fehérek csak keresték a labdát, hogy gyakran összevissza szaladgáltak a játéktéren… Tudat alatt talán lekezelték a legmagasabb osztályba most felkerült Balaton-partiakat, amely pénteken este elvileg nem fordulhat elő, hiszen a találkozó esélyesének a ZTE számít.

A kék-fehéreknél is nagy változások voltak a nyári szünetben, egy csapatra való játékosnak köszönték meg az addigi munkát, helyükre ugyanannyian érkeztek. Többnyire külföldiek, de úgymond “nagy névnek” számít a tizenkilencszeres válogatott bal oldali középpályás, az exújpesti Tóth Norbert. A Zete keretében Molnár Balázs és Sorin Botis sérült, ők biztosan nem léphetnek pályára még néhány hétig. Tóth Zoltán és Lovre Vulin a kezét, illetve a bokáját fájlalja, ők viszont nagy valószínűséggel Szlavko Petrovics rendelkezésére állnak.

Más taktika, felállás?

A Diósgyőrről: a televíziós felvételekből kitűnt, hogy Vámosiék alig szabálytalankodtak az előző két találkozón, márpedig ütközés nélkül nemigen lehet labdát szerezni, vagy megakasztani az ellenfél akcióit. Elképzelhetőnek tartjuk, hogy Pajkos János vezetőedző változtat a Siófok elleni “kezdő taktikán” és más felállásban, szisztémában küldi pályára az együttest Zalaegerszegen. Mivel a hazaiak a már említett sok igazolás miatt formálódóban vannak, az összeszokatlanság lehet az egyik gyenge pontjuk:

– Erről a mélypontról gyorsan fel kell állni, mindenkinek magába kell nézni – nyilatkozta az Európa Rádiónak a múlt heti meccs után a DVTK trénere, aki Zalaegerszegen jobb teljesítményt vár csapatától.

A piros-fehéreknél Katonára nem számíthat Pajkos János, az eddigi egyetlen miskolci gólszerző sérüléssel bajlódik.

Így kezdhetnek

Zalaegerszeg – Diósgyőri VTK (péntek, 19.00)
DVTK (portálunk szerint): Köteles – Lakatos, Vámosi, Hegedűs, Elek – Farkas N., Vitelki, Sipeki, Lipusz – Simon, Douva.
DVTK (látogatóink szerint).
DVTK (nb1.hu szerint): Köteles – Hegedűs, Vámosi, Elek, Fodor – Rebecsák, Vitelki, Sipeki, Lipusz – Douva, Simon.
ZTE: Babalj (Pogacsics) – Dudic, Polgár, Mijatovic, Vulin – Tóth Z., Máté, Davidov, Tóth N. – Waltner, Diawara

Az előző fordulóban: DVTK – BFC Siófok 0-3, Újpest – Zalaegerszeg 1-1.További hírek a boon-sportoldal kategóriából