Feladták magukat a körözött futballszurkolók, húsz embert gyanúsítanak a Groupama Arénában történt verekedés miatt

Akt.:
A november 4-én tartott FTC vs. DVSC mérkőzésen
A november 4-én tartott FTC vs. DVSC mérkőzésen - © Fotó: Derencsényi István
Budapest – Már húsz embert gyanúsított meg a november elején, egy fővárosi futballmérkőzésen történt verekedéssel összefüggésben a rendőrség; az eddig körözött négy férfi önként feladta magát – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerda este a honlapján.

Közleményükben azt írták: november 4-én Budapesten, a Groupama Arénában ismeretlen tettesek bántalmaztak két szurkolót, akik közül az egyik súlyos, a másik könnyű sérülést szenvedett. A BRFK súlyos testi sértés és csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt indított nyomozást.

A bántalmazással összefüggésben – már másnap – két férfit gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók. A két férfival szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A nyomozati cselekmények eredményeként a rendőrök további 18 – a verekedésben részt vevő – szurkolót azonosítottak. Közülük 14 embert kedden, az esti órákban fogtak el. Valamennyiüket előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrség további négy ember ellen elfogatóparancsot bocsátott ki. Ők szerdán önként feladták magukat.

A gyanúsítottak közül a nyomozók tíz embert vettek őrizetbe és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására – tették hozzá.

A klubvezetéssel folytatott hosszú tárgyalássorozat eredményeként a november 4-ei FTC-DVSC (2-1) bajnokin tértek vissza a korábban a vénaszkenneres regisztráció miatt távol maradó keménymag tagjai. A meccs szünetében verekedés tört ki a hazai drukkerek között és késelés is történt. Egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága múlt kedden úgy döntött, hogy az FTC-nek hárommillió forint büntetést kell fizetnie, és a következő három bajnoki mérkőzésén öt szektort zárva kell tartania.

A Ferencvárosi Torna Club (FTC) múlt pénteken sajtótájékoztatót tartott a történtek miatt. Az FTC vezetősége azt hangsúlyozta: előre megszervezett, tudatos támadás, bűncselekmény történt a szombati labdarúgó-mérkőzés szünetében, amire nem lehetett felkészülni.

– MTI –


Budapest - Szektorbezárással és pénzbüntetéssel sújtotta a Ferencvárost a szombati jelentős szurkolói rendbontás miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden. Az MLSZ honlapján olvasható határozat szerint a klubnak hárommillió forintot kell fizetnie, és a következő három b...

A hétvégi FTC vs. DVSC mérkőzésen
Budapest - Lakhelyelhagyási tilalmat indítványoz az ügyészség garázda futballszurkolókkal szemben. A két férfi esetében csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntette a megalapozott gyanú. A fővárosi ügyészség tájékoztatása alapján a gyanúsítottak...

Budapest, Debrecen - Két szurkoló súlyosan, kettő könnyebben megsérült szombaton este a Ferencváros-Debrecen mérkőzés szünetében. A meccsre egy megegyezés miatt több év után először mentek be azok az ultrák, akik eddig elkerülték a Ferencváros mérkőzéseit. Az RTL Klub Híradó beszámolója: ...