Felülvizsgálják a mozgássérült parkolókat Dunaújvárosban

Felülvizsgálják a mozgáskorlátozott parkolóhelyek jogosságát Dunaújvárosban. Sok lakos kérdőjelezte meg az elmúlt évben a házak előtt kijelölt parkolóhelyeket, ezért a városüzemeltetési iroda bekéri a szükséges iratokat.

Az igazolások bemutatását szerdától március 31-ig várják, utána megszüntetik azokat a fenntartott parkolókat, amelyeket nem igazolnak.

Körülbelül 200 táblával, illetve útburkolati jellel megjelölt mozgássérült parkolót vizsgálnak. Ezek közé nem tartoznak az áruházaknál, bevásárló központoknál fenntartott helyek.

A vizsgálathoz a városüzemeltetési osztályhoz levélben, vagy személyesen, illetve hozzátartozó segítségével a mozgáskorlátozott parkolási igazolványát, az I. fokú orvosi szakvéleményt kell eljuttatni, és a parkoló helyének pontos megjelölését.

Az önkormányzat nyilvántartása hiányos. Van olyan mozgáskorlátozott parkolóhely, amelyet kérésre 20-30 éve jelöltek ki. Eddig csupán a változást kellett jelenteni a mozgássérülteknek, de ez nem mindig történt meg. Az elmúlt évben sok lakos kérdőjelezte meg ilyen parkolóhelyek jogosságát. Előfordul, hogy valaki már nem tart rá igényt, vagy elköltözött, illetve elhunyt – tudta meg a Független Hírügynökség Nagy Zoltántól, az önkormányzat közútkezelő főmunkatársától.

Azokat a parkolókat, amelyeket nem igazolnak, megszüntetik majd. A céljuk elsősorban a pontosítás- hangsúlyozta Nagy Zoltán.
– Független Hírügynökség –

 További hírek a Magyarország kategóriából