Fél tucatig jutott a szendrői gólvágó

Akt.:
Ádám Alex
Ádám Alex
Miskolc – A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban akadnak közönségszórakoztató mérkőzések.


Jól megy a szendrőieknek: az Északi csoport 20. fordulójában 9-1-re nyertek a Hidvégardó ellen, a 21.-ben pedig 7-0-ra diadalmaskodtak Dédestapolcsányban. A 9-1-es meccsen Ádám Alex hatszor talált a kapuba.

Kétlábas és gyors

– Valamikor nagyon régen, még ifikoromban gyártottam hetet is – mondta a 24 éves csatár. – A felnőttek között azonban most ment nekem a legjobban a „csacsi”. Ünnepeltek is szépen: gratuláltak a társaim, a klubvezetőim és persze a nézők. Pillanatnyilag tizenkét találatnál tartok és az a célom, hogy a csoport gólkirálya legyek, továbbá szeretném, ha a bajnoki cím is Szendrőbe kerülne. Könnyíti a saját helyzetemet, hogy mindkét lábammal jól kezelem a labdát, az ardóiak ellen például kétszer ballal, négyszer pedig jobbal vettem be a hálót.

Ádám Alex ősszel igazolt Rudabányáról Szendrőbe, ahonnan majdnem Felsőzsolcán kötött ki.

– Eddig kizárólag a megyei kettőben szerepeltem – folytatta a támadó, majd hozzátette: – Amennyiben ajánlatot kapnék a megyei elitből, akkor ezen bizonyosan elgondolkodnék. Megítélésem szerint ugyanis megállnám a helyem feljebb is, most azonban még nem időszerű erről beszélni, mert jól érzem magam a bódva-völgyi kisvárosban. Termékenységemet annak köszönhetem, hogy gyors vagyok, otthonos vagyok az összjátékban, ha kell, cselezek és bárhonnan lövök. Csak 177 centiméterre nőttem, ennek ellenére a fejjátékom is elfogadható.

Sokszor őrzik

A szendrőiek kitűnősége gyerekkora óta támadásfelelős és a pálya közepén, valamint a kapuk előtt érzi a legjobban magát.

– Még eredményesebb lennék, ha jobb pályákon játszanánk – jegyezte meg. – Bizony sok helyen rosszak a gyepek, nekem pedig a „biliárdasztalok” kedveznek, persze tudom, hogy a megyei kettőben a tárgyi feltételekkel itt-ott baj van. A műfüvet is szeretem, az Aszaló ellen például Diósgyőrött ilyen talajú pályán szerepeltünk. Azt is megszoktam már, hogy néhányszor ketten-hárman figyelnek rám, de ezzel sincs bajom.

Ádám Alex – aki egy hároméves kislány édesapja – a civil életben ácsként dolgozik, hobbija pedig a futball.

– ÉM-KT –


A tények

Ádám Alex a Szendrő – Hidvégardó találkozó 14., 34., 35., 69., 85. és 90. percében talált a kapuba.


„Ide varázsló kell, nem edző”

Miskolc – A labdarúgó megyei II. osztály Északi csoportjának 21. fordulójában négy mérkőzést játszottak vasárnap.

„Jobb csapattól nem szégyen kikapni még ilyen különbséggel sem”

Miskolc – A labdarúgó megyei II. osztály Északi csoportjának 21. fordulójában két mérkőzést játszottak szombaton.