Fél lábbal már közelebb a vébéhez, az Eb-hez

Fél lábbal már közelebb a vébéhez, az Eb-hez
Miskolc, Tiszaújváros, Szeged – Jól versenyeztek a megyei sportolók a válogatón.

Szegeden rendezték meg a múlt hétvégén a II. Felnőtt Olimpiai és Európa-bajnoki, Parakenu paralimpiai, illetve Eb-, továbbá az I. ifjúsági kajak-kenu válogatót. A fiatalok vetélkedésében több Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lapátos is elindult: a Tiszaújvárosi KKSE versenyzői közül Béke Kornél – a fiú kajakosoknál – megnyerte az egyest 500, illetve 1000 méteren is, míg a 200 méter döntőjében az 5. helyen érkezett a célba.

A győri Lakatossal

A Tisza-parti sportoló ezzel félig már indulónak tekintheti magát az ifjúsági világbajnokságon (július 28–31., Minszk), ahhoz, hogy biztosan ott legyen Fehéroroszországban, még hasonlóan eredményesnek kell lennie a szolnoki II. válogatón (július 1–3.). K-4 1000 méteren a győztes egység tagja volt Mozgi Milán (Tokaj VSC), így ő is közel van a minszki részvételhez. A hegyaljai versenyző Szegeden szerzett még két második (K-1 1000 m, K-2 200 m) és egy negyedik helyet is (K-2 1000 m).

A női kenusoknál, a felnőtteknél a TKKSE másik üdvöskéje, Bragato Giada (aki július 14-én lesz 17 éves) C-2 500 méteren másodikként zárt társával, a győri Lakatos Zsanettel. Az ifjú lapátos saját korosztályában begyűjtött még két harmadik pozíciót (C-1 500 m, C-2 200 m), ami vélhetően elég lesz ahhoz, hogy a magyar válogatottal kinn legyen a plovdivi Európa-bajnokságon (július 14–17.). A bolgár vetélkedésre még sansza van Erős Patriknak, Molnár Martinnak és Mannheim Krisztiánnak is – mindannyian TKKSE-sek. Az eseményen részt vett még a paralimpiára készülő Váczi Anita (Tiszaújvárosi VSE), aki K-1 200 méteren 1:06.883-as időt hozott.

– ÉM-MI –
hirdetés


hirdet�s