Fél lábbal a négy között a VRCK a kupában

Akt.:
A kupában is nyert a VRCK (sárgában) a MAFC ellen
A kupában is nyert a VRCK (sárgában) a MAFC ellen - © Fotó: Kozma István
Kazincbarcika – A férfi röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén idegenben nyert a VRCK.

A Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a MAFC-BME vendége volt tegnap este. A fővárosi csapat jól kezdte a meccset, viszont a VRCK sok hibával játszott: főleg a nyitások nem sültek, és 11-9-ig hat pontot ajándékoztak Marek Kardos játékosai az ellenfélnek. Ezt a szlovák edző az időkérésénél szóvá is tette, majd 12-12-nél Schildkraut hívta magához tanítványait. Carlos Páez blokkja után már Kardos elégedetten bólogatott, a vendégek lendületét Kun törte meg (13-14). A budapestiek elkezdték sorban szerezni a pontokat, jól blokkoltak, és a hajrára kétpontos előnnyel érkeztek (20-18). Amikor azonban Lubos Macko állt a nyitóhelyre, remekelt a barcikai sánc, és innen a MAFC már csak egy pontot tudott szerezni (21-25).

A másodikban

A MAFC-nál Török és Bán, a VRCK-nál Blázsovics érkezett a második szettre, melyet egy jó Macko-blokk indított. A borsodiak ezúttal koncentráltabban kezdtek, rendre ellenfelük előtt jártak (4-6, 5-10). Milev és Blázsovics is eredményesen támadtak hátsó sorból, habár ehhez kellettek Páez jó feladásai, valamint a pontos fogadás is. A különbség folyamatosan nőtt (9-18), a MAFC számára ekkor az volt a szépségtapasz, hogy a mérkőzés leghosszabb és leglátványosabb labdamenetét sikerült megnyerniük. Aztán belehúztak a pontgyártásba, feljöttek négyre (15-19). Blázsovicsék azonban nem aludtak bele a mérkőzésbe, az átló mellett Juhász P. szerzett ekkor fontos pontokat, a MAFC csak kozmetikázni tudott (19-25). Rotálta a szélső ütőket Kardos, a harmadik játszmában Árva és Németh Sz. kezdett. Előbbi egy szép blokkal jelentkezett, majd Gebhardt N. talált utat a MAFC hézagos blokkja között (4-7). A játék innentől kiegyenlítetté vált, ráadásul a budapes­tiek szereztek több pontot, így 17-nél már ők vezettek. Egy hosszú ütés után Kardos kért időt, ami jól sült, a hazaiak ugyanis outra nyitották a labdát (19-19). Schildkraut blokkot magasított (21-20), hiába, majd a VRCK jutott előnyhöz egy vitatható megmozdulást követően (21-22). Egy újabb vitatható ponttal már a MAFC vezetett, szettlab­dához azonban már saját erőből jutott (24-23), ám Gebhardt N. egyesről egalizált. Németh négyesről ütött pontot, Árva ász értékű nyitásával pedig ismét szettveszteség nélkül nyert a VRCK a MAFC ellen.

ÉM-TM


Jegyzőkönyv

MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (-21, -19, -24)

Budapest, 100 néző. V.: Ujházi, Szarka.

MAFC-BME: Bakóczy, Tar, Szabó B., Németh F., Kun, Eke. Csere: Bene (liberó), Bán, Török, Csépke. Vezetőedző: Schildkraut Krisztián.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez, Németh Sz., Macko, Gebhardt N., Milev, Juhász P. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Blázsovics, Árva, Banai. Vezetőedző: Marek Kardos.

Schildkraut Krisztián: – Ez egy jó mérkőzés volt, nem úgy, mint a kazincbarcikai bajnoki. Küzdöttünk, jól harcoltunk, nagy csatára késztettük a profi VRCK-t. Ha még bevállalósabbak, koncentráltabbak vagyunk, akármi lehetett volna.

Marek Kardos: – A célunkat elértük, úgy nyertünk a jól játszó MAFC otthonában, hogy nem veszítettünk játszmát, így nyugodtan készülhetünk a jövő heti visszavágóra. Lehetőséget kaptak azok, akik kevesebbet játszottak, többnyire éltek is a bizalommal.