Friss hírek

2010.03.04. 15:43

Csak lassan javul a belvízhelyzet Szabolcsban

A Felsõ-Tiszán sehol nincs árvízvédelmi készültség a folyókon. A belvízhelyzet viszont csak lassan javul Szabolcs-Szatmár-Beregben, még mindig 10500 hektár áll víz alatt, ezért továbbra is fenntartják a korábban elrendelt védelmi készültséget - tájékoztatta a Fügegtlen Hírügynökséget Bodnár Gáspár védelemvezetõ.

Jelenleg 10500 hektár a belvízzel elöntött terület, ebbõl több mint 1500 hektár a vetés. A beregi és a tisza-szamosközi belvízvédelmi szakaszon I. fokú, a Felsõszabolcsban, illetve a Szamos-Krasznaközben pedig II. fokú a belvízvédelmi készültség.
Bodnár Gáspár, a Felsõ-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója hozzátette: a vízügyi szolgálat munkatársai folyamatosan tisztítják a medreket, eltávolítják a vízfolyásokból az akadályokat, hogy a csatornák gyorsabban vezessék le a belvizet. A Nyírségi és a Felsõszabolcsi Vízgazdálkodási társulat II. fokú belvízvédelmi készültséget tart fenn.
Paszab, Dombrád, Újdombrád, Nagyhalász, Tiszabercel és Ibrány még fenntartja a készültséget, Kisarban viszont javult a helyzet, ezért az önkormányzat megszüntette a fokozott figyelõszolgálatot - tette hozzá Bodnár Gáspár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!