Félfrontális ütközés Ónodon, Szikszón egy ittas sofőr okozott balesetet

Akt.:
Fél frontális ütközés Ónodon
Fél frontális ütközés Ónodon - © Fotó: police.hu
Miskolc, Ónod, Szikszó – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2017. július 18-án két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Ónodon, a Nyéki utcán közlekedett 2017. július 18-án 16 óra 20 perckor egy Mini Cooper típusú gépjárművel egy férfi. A sofőr nem a látási viszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét és egy útkanyarulatban indokolatlanul áthaladt a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol a szemből szabályosan közlekedő Opel típusú személygépjárművel fél frontálisan összeütközött. A baleset során egy személynek könnyű sérülése keletkezett.

opel1

mini_cooper1

Szikszón, a Munkácsi úton közlekedett 2017. július 18-án 20 óra 14 perckor egy 54 éves helyi férfi Renault típusú gépjárművével. Az ittas sofőr az út szélén gyalogosan közlekedő 4 fős társaság kikerülésekor nem tartott megfelelő követési távolságot és autója visszapillantó tükrével megütötte egy 10 éves kislány karját. A férfi a balesetet követően megállás nélkül elhagyta a helyszínt és lakására távozott. A gyereknek a baleset következtében könnyű sérülése keletkezett.

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a járőrök három órán belül azonosították és elfogták a balesetet okozó férfit. Cs. Józsefet a rendőrök segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

szikszo1

A fenti eseteken túlmenően anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset hét esetben jutott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tudomására.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy gépjárművük sebességét a mindenkori időjárási- és útviszonyoknak megfelelően válasszák meg, továbbá aki ittas, vagy bódult állapotban vezet elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti! Vigyázzunk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak!

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –