Fél évszázada érettségiztek Miskolcon

Néhányan a hajdani, 1968-ban érettségizett osztályból
Néhányan a hajdani, 1968-ban érettségizett osztályból - © Fotó: Magánarchívum
Miskolc – Stílusosan szeptember 1-én találkoztak a hajdani Kossuthosok.

Az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban az ötven éve érettségizett, IV.b osztály volt tanulói a hajdani leánygimnázium és óvónőképző első koedukált és ugyancsak első angol tagozatos osztályaként kezdték gimnáziumi éveiket.

A rendhagyó osztályfőnöki órát Podhorányi Györgyné osztályfőnökük vezette. A rövid beszámolókból kirajzolódott személyes sorsok leginkább az örömöket és az iskolától kapott hasznos útravalót tükrözték, de nem hallgatták el a bánatot, amit osztálytársaik, férjek, feleségek és gyermekek elvesztése jelent.

A találkozó Márton Katalin osztálytársuk és a Boldvai Önkormányzat Néprajzi Múzeuma Alapítvány meghívására a boldvai Barátok Házában folytatódott.

ÉM


A névsor

Antal József, Bene György, Benedek Katalin, Demény Piroska, Déri Ákos, Doktor Ferenc, Fekete István, Halász József, Hátas Erzsébet, Huszár István, Kacsér István, Kiss Béla, Kiss Zsuzsanna, Laczkó Jolán, Lázár József, Leányvári Etelka, Márton Katalin, Nagy Zoltán, Nóta Imre, Palumby Eszter, Pók Tibor, Reinitz Júlia, Sisári Mária, Szalai Márta, Szatmári Ibolya, Szendrei Mihály, Szinay Gabriella, Szőke Éva, Szuhay Éva, Szúnyog Tibor, Szűcs István, Támba Sándor, Zétényi Tamás és Zsupos József.