Magyarország

2012.10.21. 12:10

A térség legfejlettebb szerverközpontját építené meg a Synergon

Budapest, 2012. október 21., vasárnap (MTI) - Megújuló energiaforrásokra alapozott térségi szerverközpontot épít a Synergon Magyarországon - közölte a cég a BÉT honlapján.

Budapest, 2012. október 21., vasárnap (MTI) - Megújuló energiaforrásokra alapozott térségi szerverközpontot épít a Synergon Magyarországon - közölte a cég a BÉT honlapján.

A tervek szerint a 2013 második vagy harmadik negyedévében megkezdődő zöldmezős beruházás értéke elérheti a 18 millió eurót is, a finanszírozást a Synergon részben pályázati forrásokból, részben banki finanszírozásból, másrészt saját erőből kívánja fedezni.

A szolgáltatósemleges adatközpont alternatívenergia-ellátásáról és hűtéséről, valamint a projekt előkészítéséről együttműködési megállapodást írt alá a Synergon és a PannErgy.

A szóba jöhető helyszínek körét a társaság már jelentősen szűkítette - ismereti a közlemény.

A Synergon az első körben 2000 négyzetméteresre tervezi az adatközpontot úgy, hogy az a későbbiek során akár 5000 négyzetméterig bővíthető legyen. A létesítmény létrehozását célzó projekt előkészületeit tette meg.

A Synergon szerint a jövőben az adatközponti szolgáltatás az infokommunikációs piac egyik meghatározó színtere lesz. A meglevő hazai és regionális kapacitások mellett létjogosultsága van mind energetikai, mind pedig elhelyezési és üzemeltetési szempontból fejlettebb parkok kialakításának.

Megvizsgálták az adatparkokat Európában, és azt tapasztalták, hogy hiány mutatkozik a távközlésiszolgáltató-semleges adatközponti tárolóhelyek terén. Magyarország az egyik legkedvezőbb hely egy új létesítmény megépítésére, mert ésszerű költségszint mellett kiválóan képzett műszaki személyzet áll rendelkezésre és az infrastruktúra is megfelelő szintű.

"Magyarország az egyik legkedvezőbb hely egy új létesítmény megépítésére, mert ésszerű költségszint mellett kiválóan képzett műszaki személyzet áll rendelkezésre, és az infrastruktúra is megfelelő szintű. Fontos érv még, hogy az ország Európa térképén központi elhelyezkedésű, így szolgáltatásunkkal kaput nyithatunk kelet felé is" - idézi a közlemény Rácz Imrét, a Synergon Integrator Kft. ügyvezető igazgatóját.

Az Synergon Nyrt. konszolidált bevétele tavaly 16,573 milliárd forint volt, míg egy évvel korábban 15,353 milliárd forint. A társaság az elmúlt évet 700,139 millió forint veszteséggel zárta, hasonlóan a 2010-es évhez, amikor a veszteség 724 millió forint fölötti volt, míg az idén veszteség nélküli évet terveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!