Friss hírek

2009.05.15. 09:16

Hibáztak a járőrautóban ülő rendőrök - Kisalföld

<p>A járőrautóban ülő rendőrök hibáztak, ezért szenvedtek balesetet még tavaly Mosonmagyaróváron - írja a Kisalföld. A rendőrautó kisodródott, nekiütközött egy újságos pavilonnak, majd elsodort egy buszmegállót és oldalára dőlve a ház falának csapódott. A benne ülő rendőrök azt állították, hogy egy ismeretlen rendszámú és típusú autó üldöztek.</p>

A sofőrt közúti közlekedés rendjének megzavarása és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 110 ezer forintra büntették, 8 hónapra eltiltották a vezetéstől és két büntetőpontot is kapott. A kocsiban mellette ülő társának a nem használt biztonsági öv miatt 10 ezer forint bírságot szabtak ki, valamint felfüggesztve egy rendfokozattal visszaléptették-írj a lap. A baleset után egyébként egy másik járőrautó is megjelent, ők az állítólagos üldözésbe kapcsolódtak be. A vizsgálat szerint a sofőr itt is jelentősen túllépte a sebességet, ezért nem jogerősen 60 ezer forint pénzbírsággal sújtották és 8 hónapra eltiltották a vezetéstől, míg mellette ülő társát szintén felfüggesztve lefokozták - adja hírül a Kisalföld.

Csokán Csaba Mosonmagyaróvári Rendőrkapitány a Független Hírügynökségnek elmondta: sem megerősíteni sem cáfolni nem tudja, hogy kollégái valóban üldöztek-e valakit. Az viszont bizonyított, hogy a baleset azért történt, mert a sofőr jelentősen túllépte a sebességhatárt - mondta Csokán Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!