Feketemunkások a Városház utcában Budapesten

Feketemunkásokat találtak egy Városház utcai építkezésen Budapesten, még kedden délután. Sok volt a szemét, ezért a helyszínre először a Köztisztasági Szolgálat ment ki. A munkások azonban nem voltak hajlandóak igazolni magukat, és el akartak menekülni. A közterület-felügyelet ezért több hatósággal összefogva szinte azonnal akciót indított.

Janocsek Ferenc, a Fővárosi Közterület-felügyelet szóvivője a Független Hírügynökségnek szerdán elmondta, hogy a közterület-felügyelők a Vészhelyzeti Információs Központjukon keresztül hívtak rendőrt, és illetve szerveztek akciót több hatóság összefogásával.

Kiderült, hogy az építtető nem rendelkezett közterület-használati engedéllyel, illetve köztisztasági szabálysértést is elkövettek. Ezért 20 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki. A munkaügyi és munkabiztonsági felügyelők pedig hivatalból eljárást indítottak, mivel a munkásoknak nem volt megfelelő védőfelszerelésük, szabálytalanul bontottak egy állványt, valamint négy embernek munkaszerződése sem volt.