Feketemunkás szállította az EKÁER szám nélküli zöldséget

Két tonna zöldséget foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén megyében | Fotó: NAV
Két tonna zöldséget foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén megyében | Fotó: NAV
Miskolc – Két tonna zöldséget foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A szállítmány sem EKÁER számmal, sem az áru eredetét igazoló dokumentumokkal nem rendelkezett. A NAV munkatársai értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik kockázatosnak ítélték meg a szállítmányt és megsemmisítették azt.

A szlovák határ közelében, Büttös és Buzica között egy rutinellenőrzésen állították meg a pénzügyőrök a láthatóan túlterhelt mikrobuszt. Az autó raktere tele volt zöldségekkel; 450 kg paradicsom, 120 kg zeller, 1145 kg káposzta, 100 kg, cékla, 500 kg hagyma, 50 kg karalábé és 600 kg répa volt benne. A szállítmány nem volt bejelentve az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerbe (EKÁER), és a gépkocsivezető az áru eredetét igazoló dokumentumokat sem tudott bemutatni. Emellett az ellenőrzésen kiderült: a gépjárművezető feketén dolgozott a fuvarozó cégnél.

A pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik kockázatosnak ítélték meg a szállítmányt és elrendelték annak megsemmisítését – tájékoztatta a Borsod Online-t Varga Zoltán, a NAV Észak-magyarországi Regionális VP Főigazgatóságának sajtóreferense.
hirdetés


hirdet�s