Hajdú-Bihar

2011.07.13. 19:08

Hétfői vihar: Dokumentálva kérhető kártérítés

Debrecen - Az automatikus kötbérhatárt nem lépte túl a szolgáltató.

Debrecen - Az automatikus kötbérhatárt nem lépte túl a szolgáltató.

A hétfői vihar következtében ezrek maradtak áram nélkül, akik közül kedden délután már többen kétségbe esve telefonáltak szerkesztőségünkbe: segítsünk, mert a hűtőjük kiolvadt, tönkrement a benne tárolt ételalapanyag, illetve a romlandó áruk. Ki téríti meg a kárukat? - tették fel a kérdést, amit továbbítottunk az E.ON-hoz, illetve biztosítási szakembertől is érdeklődtünk.

Kötbér nem jár

A hálózati üzemzavar és kisfeszültségű csoportos hiba esetén a villamosenergia-ellátás visszaállításának 24 órán belül kell megtörténnie, különben az ügyfelek kötbérre jogosultak. A vihar miatti üzemavarokat 24 órán belül elhárították – kaptuk a választ Egyházi Nikoletta kommunikációs referenstől. A kártérítésre vonatkozóan úgy fogalmazott, hogy a kiolvadt hűtőben tönkrement árukról számlával, a felsorolt tételekről esetleg hivatalos (közjegyzői) igazolással igényt lehet benyújtani. A műszaki berendezések meghibásodásakor, ha nem javítható, szakszerviz/szakértői vélemény a tényről, számla az elromlott berendezés helyett vásárolt műszaki cikkről; ha javítható, akkor számla a javításról. A bejelentéseket az E.ON Ügyfélszolgálati Kft., 7602 Pécs, Pf. 197 címre kell írásban elküldeni.

Különbiztosítással

Az alap és a régi biztosítások általában nem tartalmaznak ilyen kockázatot.

A korszerű biztosítási módozatoknál már jellemzőbb, de általában kiegészítő biztosításként nevesített kockázattal – tájékoztatott Molnár Ferenc biztosítási szakember.

HBN-ÉP

Debrecen - A hétfői vihar következtében ezrek maradtak áram nélkül, akik közül kedden délután már többen kétségbe esve telefonáltak szerkesztőségünkbe: segítsünk, mert a szolgáltató még mindig nem biztosítja az áramellátást.

Debrecen – A hétfő esti vihar a debreceni salakmotor pályát sem kímélte. Délután szembesült Balogh János klubvezető és fia a károkkal, akik saját kezükkel fogtak neki a romeltakarításhoz.

Debrecen - Egy hajléktalan és két nő is súlyosan megsérült az ítéletidőben.

Debrecen - A tűzoltók szerdán is folytatják a kármentést, annyi a bejelentés.

Debrecen – Hétfőn este fél kilenc óta nincs áramszolgáltatás a Dézsi András utcában, miután a városra lecsapó vihar a környéket sem kímélte. Az ott élők kedden délutánra már kezdtek kétségbe esni, ugyanis lassan kiolvad a mélyhűtőben tartott élelmiszer.

Debrecen (MTI) - Három súlyos sérültet szállítottak a debreceni Kenézy Kórházba a városban hétfő éjjel nagy pusztítást végző vihar következtében - mondta Szentgyörgyi János, a kórház sajtóreferense kedden az MTI-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!