Friss hírek

2009.06.11. 14:12

Hulladékért muskátli

<p>A szelektíven gyűjtött hulladékért muskátlit ad a Városgondozás Eger Kft. Az akció jövő héten kedden és szerdán zajlik; 3 5OO tő muskátlit osztanak szét. Ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy milyen fontos a szelektív gyűjtés, a háztartási hulladék egy része - ha szétválogatják - újrahasznosítható.</p>

Öt kiló papír, 1O kg üveg, vagy 3 kg PET palack, italoskarton, aludoboz ér egy-egy tő muskátlit. Az utóbbit vegyesen is lehet vinni - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Jakab Zoltán a Városgondozás Eger Kft. igazgató helyettese. A Városgondozás telephelyén, 7 és15 óra között várják a hulladékot. Az akció június 16-án kezdődik. Két napra hirdették meg, de addig tart, amíg a 35OO tő virág el nem fogy.

Tavaly előtt 2 OOO tő muskátlival kezdték az akciót, ami már az első nap elfogyott. Így idén több virágot osztanak szét. A cég ezzel az akcióval szeretné felhívni a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára és motiválni a lakosságot, hogy válogassák szét a háztartásban keletkező szemetet, mivel ennek egy része újrahasznosítaható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!