Feketeerdő torta – az eredeti Schwarzwälder Kirschtorte

Akt.:
Feketeerdő torta – az eredeti Schwarzwälder Kirschtorte
Az eredeti feketeerdő tortában nincs se csokis, se vaníliás krém. Három csokis piskótából, állati eredetű tejszínből, az ismert schwarzwaldi cseresznye pálinkából és meggyből készül.

A pálinka elhagyható természetesen. A meggybefőttből az EKO magozott meggybefőttet választottam, hiszen sem tartósítószert, sem mesterséges színező vagy adalékanyagot nem tartalmaz. Az EKO-nál csak kiváló minőségű gyümölcsöket, valamint természetes hozzávalókat használnak, nem véletlenül kaptak tavaly Magyar Termék Nagydíjat.

A díszítéshez csoki reszelék, csoki “forgács” és meggy szükséges a tejszínhab mellett. Nemcsak az íze fenséges, hanem kinézésre is megállná a helyét bármelyik ünnepi terítéken.

A torta elkészítéséhez kb. 55 perc szükséges. A sütéshez pedig 30 perc kell. Egy szelet ebből a tortából kb. 385 kcal tartalmaz!

Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortához:

Piskótához:
6 közepes nagyságú tojás (M)
csipetnyi só
150 g cukor
2 vaníliás cukor
75 g liszt
50 g étkezési keményítő
50 g finomabb kakaópor

Krém:
6 evőkanál cseresznye pálinka
egy üveg EKO magozott meggybefőtt
2-3 kanál étkezési keményítő
1 vaníliás cukor
500 ml állati eredetű tejszín
2 evőkanál porcukor
2 zacskó habfixáló

Díszítés:
400 ml állati eredetű tejszín
2 evőkanál porcukor
2 zacskó habfixáló
60 g csoki reszelék

Elkészítés:

Előkészítjük a csokis piskótát, 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha kihűlt vízszintesen 3 egyenlő részre vágjuk.

A meggyléből vegyünk el 4 kanállal és keverjük simára vele az étkezési keményítőt. A megmaradt meggylét egy vaníliás cukorral forraljuk fel és adjuk hozzá a keményítőt és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Tegyük félre és adjuk hozzá a meggyet, majd hagyjuk kihűlni. Néhány szem meggyet tegyünk félre a díszítéshez.

A alsó tésztát tegyük egy tortatálcára és tegyünk köré egy tortakarikát. Locsoljuk meg a piskótát 2 evőkanál cseresznye pálinkával majd osszuk el rajta a meggyes krémet. Kb. 30 percre tegyük hideg helyre.

Ez idő alatt a tejszínt kezdjük el verni és amikor kezd habosodni adjuk hozzá a porcukrot és habfixálót. verjük kemény habbá.

A tortát vegyük ki a hűtőből és vékonyan kenjünk a meggyes krémre a tejszínhabból. Tegyük rá a második tésztalapot, locsoljuk meg 2 kanál cseresznyepálinkával.

Rásimítjuk a megmaradt tejszínhabot és ráhelyezzük a harmadik piskótalapot. Ezt is meglocsoljuk 2 kanál cseresznyepálinkával. A tortát tegyük hűtőbe kb 1 órára.

4 dl tejszínt verjünk kemény habbá a 2 kanál porcukorral és a 2 habfixálóval. A tortát óvatosan vágjuk körbe és vegyük le a tortakarikát. Vonjuk be a tortát, kicsit tegyünk félre a tejszínhabból.

Csokireszelékkel, meggyszemekkel és tejszínhabbal díszítjük tetszés szerint.

 

EKO Konzervipari Kft.
4400 Nyíregyháza, Vasgyár út 9-13.
Tel.: (42) 523-728
www.ekokft.hu
www.ekowebaruhaz.hu

Címkék: ,