Fekete István nyomán jártak – a lillafüredi kisvasúttal

Fekete István nyomán jártak – a lillafüredi kisvasúttal
Fekete István nyomán jártak – a lillafüredi kisvasúttal - © Fotó: ÉSZAKERDŐ
Miskolc – Folytatódtak a vadkutató vonatozások: a Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány – az ÉSZAKERDŐ Zrt. közreműködésével – második alkalommal szervezett nyilvános programot a Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonalán.

Pünkösd szombatján négy kocsival közlekedett a különvonat. Több mint százan vettek részt a rendezvényen, amelynek célja a hagyományos vadászati kultúra értékeinek bemutatása, a vadászati ismeretek bővítése mellett a kisvasút népszerűsítése volt. A Lillafüredi Ökoturisztikai Központban Bózsó Gyula, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetője köszöntötte a megjelenteket és Mátrai Imre, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút üzemigazgatója ismertette a kiállítás létrehozásának történetét.

4

Ezt követően a Lillafüredi Pisztrángtelep „bejárása” következett. A Fekete István regényéből ismert Lutra egykori lakóhelyét Hoitsy György, a telep vezetője mutatta be. A program során megkoszorúzták a telep korábbi vezetője, Vásárhelyi István emléktábláját. Innen Garadnára vezetett az út, ahol vérebes és agarász bemutató, vadászkürtös zene, vadászetikai előadás és vadétel ebéd várta a résztvevőket.

– Vereb István, kommunikációs tanácsadó, ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. –