Fejszével folytatódott az esti tömegverekedés Baktalórántházán

Fokozott rendőri jelenlét van a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baktalórántházán, ahol vasárnap este két család tíz tagja egymásnak esett: egy ember súlyosan, többen könnyebben megsérültek. A családi háború hétfőn reggel folytatódott, baltával vágtak hátba egy férfit.

A verekedést a két család befejezte ugyan, amikor a helyi rendőrök vasárnap a helyszínre értek, ám pár perccel később az egyik közeli ház ablakán valaki bedobott egy lángoló rongydarabot, hogy felgyújtsa azt. A lángokat a rendőrök oltották el, még mielőtt a tűzoltók odaértek volna, így a lakásban, ahol több kisgyerek is volt, nem sérült meg senki.

A rendőrség több személy ellen, csoportos garázdaság és testi sértés miatt indított eljárást, ugyanakkor folyik a nyomozás az ismeretlen gyújtogató ellen is.

A vasárnapi események után, hétfőn reggel a két család néhány tagja ismét találkozott a városban: vitázni kezdtek, majd egyikük egy fejszével hátba vágta haragosát, aki a helyi rendőrőrs udvarán talált menedéket. A fejszét maga az őrsparancsnok vette el támadótól, aki ellen gyorsított eljárás indult, de a megtámadott férfinél is találtak egy teleszkópos fémbotot.

A családi háború miatt a nyíregyházi és a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai fokozottan őrzik a rendet. A megyei főkapitány a kisebbségi önkormányzat helyi vezetőjével már felvette a kapcsolatot, közösen keresnek megoldást a helyzet békés rendezésére. A két család az elmúlt években már többször egymásnak esett, a hasonló ügyekben már több jogerős bírósági ítélet is született.