Fejlesztik a kisvasutat, ezért kell menniük a természetbarátoknak

Akt.:
Fejlesztik a kisvasutat, ezért kell menniük a természetbarátoknak
© Fotó: elmenyekvolgye.hu
Miskolc – 50 év után mondta fel a sportklub bérleti szerződését az Északerdő Zrt.

A Diósgyőri Természetbarát Sport Klub kereste meg portálunkat nemrégiben azzal, hogy az Északerdő felmondta a garadnai végállomásnál található területük bérleti jogát, jövő január végéig költözniük kell.

– 230 fő körül van az egyesületünk taglétszáma, de ettől sokkal több embert mozgatunk meg – tudtuk meg akkor Sütő Menyhérttől, a klub titkárától. A szerdai túráikon rendszeresen 40–50 ember vesz részt, de a hétvégeken is vannak túrák, mondta.

– A szakosztályunk tele van nyugdíjasokkal, régi turistákkal, sokuknak csak ez van. Nem tudjuk, merre tovább…

Megértésüket kérik

Több mint 50 év után miért kell menniük? Mi lesz a területen? Egyáltalán: mi az Északerdő Zrt. álláspontja az ügyben? – kérdeztük akkor az erdészeti társaságot.

– Az Északerdő Zrt. a turisztikai célú keskeny nyomközű kisvasutak fejlesztéséről szóló 1467/2017. (VII. 25.) Kormányhatározat szerinti, a Lillafüredi Állami Erdei Vas­utat érintő rekonstrukció, és a fejlesztés előkészítése érdekében a Garadna végállomás közelében lévő bérlemények bérleti szerződéseit szerződésszerűen felmondta – válaszolta Vereb István, az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. kommunikációs tanácsadója.

– A végállomáson vonaláthelyezések és egyéb attrakciók létesítését tervezi a társaság, ezért szükséges, hogy a jelenlegi bérlemények ne legyenek akadályozói sem az előkészítésnek, sem a fejlesztésnek. A társaság a bérlők megértését kéri annak érdekében, hogy a kisvasút megújulhasson, és a fejlesztés révén hosszú ideig biztonságosan bonyolíthasson a remények szerint növekedő turistaforgalmat.

– ÉM-JLI –


Kérdés, lesz-e hol megpihenni errefelé a túrázóknak...
Miskolc - Az Északerdő felmondta a Diósgyőri Természetbarát Sport Klub bérleti szerződését, oda a turistapihenő. „Az elnök asszony férje csinál egy fekete zászlót, azt fogjuk ott majd felhúzni…” – mondja szomorúan Sütő Menyhért, a Diósgyőri Természetbarát Sport Klub titkára. Ő kereste meg lapunka...

A kisvasút fejlesztése miatt kell menniük a diósgyőri turistáknak
Miskolc - A Diósgyőri Természetbarát Sport Klub kereste meg lapunkat azzal, hogy az ÉSZAKERDŐ felmondta a garadnai végállomásnál található terület bérleti jogát, jövő január végéig költözniük kell. Több, mint 50 év után miért kell menniük? Mi lesz a területen? Egyáltalán: mi az ÉSZAKERDŐ Zrt. áll...