Fejlesztették a hulladékgazdálkodást a Hernád Völgyében

Encs – A Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás 2013. július 26. és 2015. december 31. között valósította meg a hulladékgazdálkodási rendszerének további fejlesztését.

58 érintett település

A pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretén belül meghirdetett Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek eszközparkjának fejlesztése, informatikai korszerűsítése tárgyú felhívás kapcsán nyújtották be.

A projekt célja volt a társulást alkotó 58 település hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztése kapcsán, hogy a kevert települési hulladékok begyűjtése során jelentkező kapacitáshiányok megszűnjenek és a begyűjtésre kerülő elkülönítetten gyűjtött hulladékok előkezelése megtörténjen.

A projekt keretén belül beszereztek kéttengelyes gyűjtőjárműveket, vegyes gyűjtésre alkalmas különböző űrtartalmú, műanyag és fémedényzeteket, komposztálókat, a hulladékudvart kiszolgáló vegyes űrméretű konténereket, digitális kismérleget, válogató gépsort és villás targoncát bálafogó adapterrel. A beszerzések a szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer hatékony működtetéséért felelős komplett informatikai rendszerrel és egy járatoptimalizáló szoftverrel váltak teljessé.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával az Európai Kohéziós Alap társfinanszírozásában valósult meg, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás nettó összköltsége 386 928 515 forint volt.

ÉM
hirdetés


hirdet�s