Fejlesztési tervek Kaposváron

Kaposvár hosszú távú fejlesztési lehetőségeiről tárgyalt kedden a Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter, Kolber István fejlesztéspolitikai államtitkár, illetve Szita Károly polgármester a Somogy megyei városban. A megbeszélésen egyebek mellett a közlekedés, az egészségügy, illetve a helyi felsőoktatás fejlesztéséről esett szó.

Lamperth Mónika a találkozó után a Független Hírügynökségnek elmondta: az M7-es felől a városba vezető 67-es út kiépítésére, illetve a gyékényesi vasútvonal fejlesztésére kidolgozott tervek jó eséllyel pályázhatnak az idei uniós pénzekre, de a helyi kórházrekonstrukciós elképzelések, illetve az egyetemi projektek is jól haladnak. Kaposvár évi 80 millió forintot fordít a pályázatok előkészületeire, ami nagy eredménynek számít – tette hozzá.

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter egy, a felnőtt fogyatékosokat gondozó intézmény létrehozását is javasolta Kaposváron. Mint mondta, erről már meg is állapodott egymással a minisztérium és a város vezetősége.