Fejlesztések két lépésben Cserépfaluban

Fejlesztések két lépésben Cserépfaluban
Cserépfalu – Megújult a Művelődési Ház és utakat korszerűsítettek Cserépfaluban.

Az ÉMOP fejlesztés két lépésben valósult meg a bükkaljai településen: első lépésben két útszakasz újult meg, illetve az utak mentén vízelvezető rendszert is építettek. Elsőként az utak felújítása történt meg még 2013 őszén: az utak alapjának megerősítését követően, mészkő illetve nemesített útpadkát épített a kivitelező, végül új aszfaltréteget kaptak az érintett útszakaszok, azaz a Kossuth út, a Temető köz és Szépkilátás út.

Mivel az érintett útszakaszok lejtős területen helyezkednek el, a megfelelő csapadékvíz elvezetés még hangsúlyosabb szerepet kapott: beton burkolóelemeket helyeztek el a vízelvezető árkokba, továbbá a megfelelő helyeken keresztcsatornák biztosítják a csapadékvíz irányított elvezetését.

A projekt másik eleme a szintén felújításra szoruló Művelődési Ház kibővítése, felújítása volt: az épület alapterülete 25 százalékkal, mintegy 100 négyzetméterrel nőtt, az új részekben, két multifunkciós helyiségben egyrészt a könyvtári szolgáltatásoknak helyet adó olvasótermet, valamint a civil klubot, nyugdíjas klubot befogadó helyiségét alakították ki. Felújították, modernizálták az épület központi, egyben legnagyobb helyiségét, a színháztermet is.

A rendezvények lebonyolítását, az épület működtetését kiszolgáló helyiségeket – raktár, öltöző, konyha – is kialakítottak. A mozgáskorlátozottakra is gondoltak: akadálymentesített bejutást tesz lehetővé a Művelődési Ház hátsó bejáratánál megépült rámpa.

Az épület tetszetős, új mégis a régi építészeti hagyományokat őrző külsőt kapott és gépészeti szempontból is megújult: átépítették a tetőszerkezetet, külső szigetelést helyeztek fel, és kicserélték a nyílászárókat. Kibővítették és modernizálták a fűtési és elektromos rendszert és a vizesblokkokat is átalakították, végül minden helyiséget kifestettek.
A település központjában található épület új funkciókat és szolgáltatásokat biztosít majd a lakosság és az ide érkező vendégek részére.

ÉM