Friss hírek

2010.03.04. 17:53

Õrizetben a hat porcsalmai támadó

<p>Hat embert vett õrizetbe a csütörtökre virradó éjszaka Porcsalmán elkövetett emberöléssel kapcsolatban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fülöp Gergely szóvivõ.</p>

Mint azt korábban hírül adtuk: csütörtökre virradó éjjel késekkel, baltával támadtak rá egy családra a lakásában Porcsalmán. Megölték a 34 éves családfõt, feleségét és 13 éves lányát súlyosan megsebesítették.

A nyomozás eddigi adatai alapján elõre kitervelt akcióról van szó. A rendõrség megalapozott gyanúja szerint a 43 éves férfi, 29 éves felesége, 16-17 éves fiai, 15 éves lánya és 23 éves sógora közösen tervelték ki, hogy egy korábbi sérelem miatt elégtételt vesznek a tõlük néhány háznyira lakó családon. Némi alkoholból bátorságot merítettek, baltát, késeket, szerszámokat ragadtak, és éjszaka rátörtek a szomszédaikra. A 34 éves családfõt olyan súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen életét vesztette, feleségét és 13 éves lányát kórházba szállították, csak egy 16 éves fiúnak sikerült elmenekülnie a támadók elõl. A gyilkosságot az áldozat tízéves fia is végignézte, de õt nem bántották a támadók.

A feltételezett elkövetõket a rendõrök még csütörtök éjjel elõállították. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság több emberen elkövetett emberölés bûntett kísérletének megalapozott gyanújával folytatja a nyomozást, délután valamennyi gyanúsítottat õrizetbe vették. A házkutatás során lefoglalták a bûncselekmény elkövetéséhez használt, majd elrejtett eszközöket, melyeket most szakértõk vizsgálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!