Friss hírek

2007.12.31. 17:13

Pályázat a New York-i 56-os emlékmű megtervezésére

<p>Az 1956-os Magyar Forradalom New York-i Emlékműbizottsága felhívást tett közzé magyar és amerikai művészek számára, akik vállakoznának arra, hogy megtervezzék a New York-i 56-os emlékművet. A jelentkezők közül választják ki azt a három alkotót, akiket meghívnak a zártközű pályázatra.</p>

Az Emlékműbizottság azzal a céllal alakult, hogy méltó emlékművet állítson New Yorkban a forradalom hősei és a szabadságharc tiszteletére. Az emlékműre a pénz rendelkezésre áll, a város még nem jelölte ki a helyszínt, ahova a műtárgy kerülhet. Ettől függően szobrot, domborművet vagy egyéb emlékművet kell majd tervezni. Az 56-os magyar emigránsok százezreit befogadó New Yorkban ez lesz az első ilyen jellegű emlékmű.

A bizottság meghívásos pályázatot kíván kiírni a műalkotás elkészítésére. A három művész kiválasztására felhívást tett közzé, melyben felkérik azokat a művészeket, akik a műalkotás pályázatában részt kívánnak venni, hogy február 15-ig jelezzék szándékukat, és küldjék el jelentkezésüket a bizottság elnökének címére. A jelentkezéshez csatolni kell a szakmai életrajzot, be kell mutatni az eddigi életművet, alkotásaik jegyzékét, lehetőleg fotókkal együtt. A Bizottság a jelentkezők közül három művészt választ ki, akiket meghív a pályázatra, közülük választja ki a pályázat nyertesét az emlékmű megvalósítására.

A Bizottság fenntartja a jogát arra, hogy elfogadjon, vagy elutasítson bármely vagy minden beérkező javaslatot. A pályázat díjazása és az emlékmű megvalósítása a tavaly megrendezett 50. évfordulós emlékünnepély adományaiból és további gyűjtésből biztosított.

Az érdeklődők a jelentkezést az Emlékműbizottság elnökéhez küldhetik, és tőle kaphatnak további felvilágosítást is: Papp László 1197 Valley Road, New Canaan, CT 06840, Telefon: 00-1-203-966-1542, E-mail: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!