Fejbevágta a fa, belehalt sérüléseibe

Ózd – Hétfőn a délelőtti órákban tett bejelentést a Mentőszolgálat ügyeletére egy borsodszentgyörgyi férfi. Társával egy 33 éves férfival az egyik erdőrészben szabályos engedéllyel fakitermelést végeztek. A két férfi fát darabolt és vontatott le az erdőből, amikor az egyik farönk rögzítésekor a kötél előbb megszorult, majd hirtelen meglódult.

Ettől a fa mozgásba jött és fejbevágta a harminchárom esztendős borsodszentgyörgyi illetőségű férfit. A fejsérülés olyan súlyosnak bizonyult, hogy a kiérkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A helyszíni szemle, a tanúkihallgatások és az adatgyűjtés során megállapították,  az egyik fatörzs a vontatás során megakadt, amihez a férfi odament, hogy a vontatókötelet megigazítsa. Eközben az egyik fa megdőlt és a férfit a fejénél megütötte. A társa már így talált rá.
A szemle lefolytatásában részt vett az Észak-magyarországi Munkavédelmi főfelügyelőség munkatársa is, aki az elsődleges adatgyűjtés és tanúkihallgatás alapján megállapította, hogy a bekövetkezett halálesettel kapcsolatosan más személy felelőssége nem állapítható meg. A helyi rendőrkapitányság folytatja a vizsgálatot.