Fej és írás nélküli egydollárost találtak

USA – Ritka, hibás egydolláros pénzérmére bukkant egy amerikai házaspár: a fémpénzről hiányzik a fej is és az írás is, csak a peremen lévő feliratból lehet biztosan tudni, hogy nem egy egyszerű érme került hozzájuk.

A hibás pénzt egy héttel azután találták meg, hogy kiderült: több rosszul nyomott egydolláros érme került ki a pénzverdéből. Azokról a peremen lévő felirat hiányzott.

“Ez tényleg nagyon ritka”, mondta el egy szakértő, aki hozzátette: egy ilyen hibás érme több ezer dollárt is érhet, attól függően hány darabot rontottak el a pénzverdében.

Az úgynevezett elnöki egydolláros sorozat első darabjaként kiadott érme egyik oldalán George Washington arcképének, a másikon pedig a Szabadságszobornak kellene lennie, de azok lemaradtak.

Csak az érme peremén, az Egyesült Államok jelmondatának számító “In God We Trust” (Istenben bízunk) felirat jelzi, hogy a fémdarab igazából egy pénzérme. Az érmet megtaláló házaspár jelezte: amint visszakapják a pénzdarabot a szakértőtől berakják egy bank széfjébe és egy ideig biztosan nem nyúlnak hozzá