Fehértigris fiú érkezett Nyíregyházára

Titokban férjhez adták Hópelyhet, a Nyíregyházi Állatpark fehértigrisét. Vőlegénye a két éves “Iceboy” néhány hete Angliából érkezett. A barátkozás jól sikerült, a szakemberek abban bíznak, hogy év végére fehértigris kölykök születnek.

Magyarországon csak Nyíregyházán látható ez a rendkívül ritka ragadozó, amelyből a világon mindössze 250 példány él. A hím fehértigris Nyírségbe csábítása több mint egy éves szervezőmunka eredménye. Az állatot legnagyobb titokban, különleges biztonsági intézkedések mellett szállították Nyíregyházára. A két és fél mázsás Iceboy jól tűrte az egyhónapos karantént, csütörtökön délelőtt már profi modellként pózolt az egyik látogató fényképezőgépe előtt.

Magyarországon csak náluk látható fehértigris. Legfőbb célunk egy fehértigris-dinasztia létrehozása az állatparkban – mondta a Független Hírügynökségnek Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője.

A ritka, kékszemű ragadozót nem lehet más állatra cserélni. Úgy tudjuk, hogy az állatpark egy limuzin árát, több millió forintot fizetett érte.

Hópehely és Iceboy a jelek szerint megszerették egymást, és ha minden az udvarlás szabályai szerint történik, akkor év végén fehértigris-kölykök szaladgálhatnak a kifutóban.

A fehértigris a bengáli egyik mutációjaként született. Ezek a különleges ragadozók csak állatkerti körülmények között tarthatók, a természetben ugyanis feltűnő színük miatt nem élnének meg.