Fegyverraktárak robbantak egy tanzániai bázison – 17 halott, majdnem 150 sérült

Legalább 17 ember meghalt és majdnem 150 megsérült, miután robbanássorozatok semmisítettek meg több fegyver- és lőszerraktárt egy tanzániai katonai bázison – közölte csütörtökön az ország kormányfője.

A Dar es-Salaam városában található bázison helyi idő szerint szerda este kezdődtek a robbanások. Legalább négyezer embert kellett egy stadionban elszállásolni.

A robbanások helyi idő szerint szerda este kilenc órakor kezdődtek a legnagyobb tanzániai város egyik katonai bázisán, és nagyjából másfél órán át tartottak – közölték szemtanúk a CNN amerikai hírtelevízióval. A robbanások lökéshullámait több kilométernyi távolságból is érezni lehetett.

Mizengo Pinda tanzániai miniszterelnök elmondása szerint 17 ember halt meg a lőszer- és fegyverraktárakban történt robbanásokban. A kormányfő ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy az áldozatok száma még emelkedhet. A robbanások miatt 145 ember sérült meg. Azt nem közölték, hogy a sérültek milyen állapotban vannak.

A katonai bázis közeléből több ezer embert kellett kitelepíteni. Közülük legalább négyezret a Nemzeti Stadionban szállásoltak el – írta a Citizen Reporter című tanzániai lap. Pinda elmondása szerint 23 raktár semmisült meg a robbanássorozatban, valamint legalább két lakóház és egy iskolaépület.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a katasztrófát, de nem gyanakodnak szabotázsra.
– Független Hírügynökség –