Fegyveres szöktetés egy oroszországi… kijózanítóból

Egy karabéllyal fenyegetőzve próbálta meg kiszöktetni feleségét egy novoszibirszki férfi Oroszországban. A fegyver elsült, s egy rendőr könnyebben megsebesült.

A Trohnyin házaspárral szemben azt követően intézkedtek a rendőrök, hogy számos pohár vodka elfogyasztása után a “közrendet zavarva” viselkedtek Novoszibirszk főutcáján. Az igazoltatás során a járőrök úgy ítélték meg, hogy az asszony mielőbbi alkoholelvonásra szorul, ezért a férjét elengedték, őt pedig kényszerkezelésre beszállították a helyi detoxikálóba.

Kis idő múlva a férfi is megjelent az egészségügyi intézményben, mégpedig egy jókora karabéllyal felfegyverkezve. A fegyvert az orvosokra és a rémülten összesereglett ápolókra fogta, s ordítva követelte, hogy engedjék ki a feleségét. A helyszínre kiérkező rendőrök egyike megpróbálta elkapni a puska csövét, mire a feldühödött feleségszöktető meghúzta a ravaszt, s a golyó könnyebb sérülést okozott az őrmester csípőjén.

Végül többen is a fenyegetőzőre vetették magukat, így sikerült lefegyverezni. Viktor Trohnyint előzetes letartóztatásba helyezték, s többek között hivatalos közeggel szemben elkövetett gyilkossági kísérlettel gyanúsítják.

Felesége mindeközben feltételezhetőleg kitartóan józanodik – írja a Korrespondent.net ukrán internetes hírportál.