Fegyveres rabolt ki egy bankot az Üllői úton

Fegyveres férfi rabolt ki egy pénzintézetet szerdán délelőtt az Üllői út XVIII. kerületi szakaszán. A támadó – a sajátja mellé – még a biztonsági őr fegyverét is elvette, így már kettővel tartotta sakkban a bent lévőket.

Az Üllői út XVIII. kerületi szakaszán lévő egyik pénzintézetbe nem sokkal délelőtt tizenegy óra előtt ment be egy – feltehetően – fegyveres férfi – mondta el a Független Hírügynökségnek Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A támadó – miután belépett – lefegyverezte a biztonsági őrt is, így már két fegyver volt nála. Az egyik alkalmazottól pénzt követelt, majd a megszerzett zsákmánnyal kiment az épületből és azt kívülről bezárta. Ezután gyalog a szemben lévő parkba menekült.

A rablás közben lövés nem dördült és senki sem sérült meg – mondta Csillag Melinda. A támadót már nagy erőkkel keresik a rendőrök: egyelőre annyit lehet tudni róla, hogy 25-30 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, illetve kalapot, csíkos felsőt és barna táskát viselt.