Fegyveres rablók az ítélőtábla előtt

Fegyveres rablásért összesen 13,5 évet kapott a Debreceni Ítélőtáblán hétfőn az a 3 férfi, aki még 2007-ben részt vett egy edelényi ügyvédi irodai rablásban. A zsákmány több mint 5,2 millió forint volt. Volt egy negyedik társuk is, de az ő büntetése már első fokon jogerőre emelkedett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon – tudta meg a Független Hírügynökség Koszta Jánostól, a Debreceni Ítélőtábla szóvivőjétől.

A rablók megtudták, hogy az ügyvédi irodában több millió forint cserél gazdát egy ingatlan adásvétele kapcsán. Támadásukat akkorra időzítették, amikor a vevők jelenlétében éppen a pénzt számolta az eladó egyik alkalmazottja. A támadást végrehajtó férfi berontott az irodába, de dulakodásba keveredett a bent lévőkkel, így a 9 millió forintból csak 5,2 millióval tudott elmenekülni.

Az I. rendű vádlottat, aki felbujtó volt a fegyveres rablásban, a bíróság 7 év, társát, a II. rendű vádlottat 6 év fegyházbüntetésre, a rablásban bűnsegédként közreműködő III. rendű vádlottat a bíróság 1 év 6 hónap börtönre ítélte. Enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság, hogy mindhárman kiskorú gyermekekről gondoskodnak, súlyosbítóként a hasonló cselekmények elszaporodottságát, illetve az I. rendű vádlott büntetett előéletét. A társait a helyszínre fuvarozó IV. rendű vádlott büntetése elsőfokon jogerőre emelkedett, így csak az első három vádlott ügye került az Ítélőtábla elé. Immár az ő ítéletük is jogerős.