Fegyveres bűnözőket fogott el a Terrorelhárítási Központ

Budapest, 2012. május 23., szerda (MTI) – Összehangolt akció keretében egy hattagú bűnözőcsoport négy tagját fogták el négy helyszínen kedd hajnalban a TEK munkatársai; őrizetbe vételük mellett zsarolás, illetve egy szigetszentmiklósi ház fegyveres megtámadása miatt indult eljárás – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője szerdán az MTI-vel.

 

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a rendőrség információi szerint egy 23 éves budapesti lakos és öt társa május 13-án késő este megtámadott egy Szigetszentmiklós-Lakihegyen élő családot. A házra több lövést adtak le riasztófegyverből és feltehetően éles lőfegyverből is; az egyik lövedék áthatolt az ingatlan teraszának ajtaján, és a mennyezetbe csapódott, de senki nem sérült meg.

A támadás előtt ugyanennek a csoportnak néhány tagja a főváros X. kerületében egy férfitól, akit társaival együtt körbevettek, életveszélyes fenyegetéssel védelmi pénz megfizetését követelte. A két csoport között az utcán dulakodás alakult ki, többen kést vettek elő, tettlegesség a közelben lévő térfigyelő kamerák miatt nem történt – tette hozzá a PMRFK szóvivője.

Mivel egyes információk szerint a gyanúsítottaknak fegyverük van, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felkérésre a TEK munkatársai kedd hajnalban négy emberen ütöttek rajta, ötödik társuk később önként jelentkezett.

A rendőrség körözi a csapat hatodik tagját, Guba Zsigmond budapesti lakost, aki mindkét cselekménynél jelen volt.

Az őrizetben lévő gyanúsítottakat kihallgatták, a PMRFK bűnügyi osztálya kezdeményezi előzetes letartóztatásukat – közölte Beluzsárné Belicza Andrea.