Fegyvereket találtak egy pusztaszeri tanyán

Különböző fegyvereket, lőszereket és fegyveralkatrészeket találtak a rendőrök kedden délután Csongrád megyében, egy pusztaszeri férfi tanyáján. A férfi ellen a Kisteleki Rendőrkapitányság lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást.

A férfi egy házilag barkácsolt fegyverrel lövöldözött még korábban a tanya udvarán, amikor egy visszapattanó lövedék megsebezte az udvaron játszó gyerekét. Mivel a kislány sérülése nem volt komoly, így az esetet eltitkolták, a történtek azonban a közelmúltban a rendőrök tudomására jutottak, akik kedden házkutatást tartottak a pusztaszeri tanyán.

A házkutatáskor különböző fegyverek, lőszerek és fegyveralkatrészek kerültek elő. Megtalálták azt a házilag barkácsolt fegyvert is, amellyel a férfi megsebezte kislányát – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tuczakov Szilvána őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrség a férfit őrizetbe vette, az ügyészség az előzetes letartóztatását nem tartotta indokoltnak, így egyelőre szabadlábon védekezik.Sporthírek