Fegyverek kerültek elő egy VII. kerületi pincéből

Pisztolyokat, átalakított fegyvereket, fegyveralkatrészeket valamint fekete lőport találtak a rendőrök Budapesten, egy VII. kerületi ház pincéjében kedden. A 35 éves tulajdonos állítása szerint a fegyverek egy részét munkahelyéről, egy fegyvergyárból szerezte be, a többit vásárolta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Szervezett Bűnözés Elleni Osztály munkatársai egy Garay utcai ház pincéjében találtak rá az engedély nélkül tartott, öt darab flóbert pisztolyra, két átalakított fegyverre, két tucat fegyveralkatrészre és 10 gramm fekete lőporra. A nyomozók egy lakossági bejelentés után vizsgálták át a helyiséget. A pince 35 éves tulajdonosa ellen lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt indult eljárás, de szabadlábon védekezhet.

A férfi a kihallgatásán azt mondta, hogy a tárgyak egy részét munkahelyéről, egy fegyvergyárból hozta el, míg a többit különböző helyeken vásárolta, saját célra szerezte be. A férfi állításait és az ügy részleteit még vizsgálják, a munkába fegyverszakértőt is bevontak.