Fegyverarzenál Mezőkeresztesen

Fegyverek - illusztráció
Fegyverek - illusztráció
Mezőkeresztes – Fegyverarzenálra bukkantak a rendőrök egy mezőkeresztesi parasztházban. Hogy mire használták – volna – a fegyvereket, még csak találgatni lehet.

A miskolci fegyveres támadások felderítésére létrehozott nyomozócsoport bukkant rá egy szálra, amelyen végigmentek és így jutottak el a 47 éves mezőkeresztesi férfihez, akit lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítanak.

Utána egy ugyancsak mezőkeresztesi 23 éves férfit is kihallgattak gyanúsítottként, Bükkábrányból pedig egy 47 és egy 58 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként, sőt eljutottak Hatvanba, ahol tanúként hallgattak meg egy férfit. 

A 47 éves mezőkeresztesi férfit őrizetbe vették és indítványozták az előzetes letartóztatásba helyezését is. A törvény szerint 2-8 évig terjedő büntetést kaphat, amennyiben a bíróság bűnösnek mondja ki.

A ma délben Kökényesi Antal vezérőrnagy által tartott sajtótájékoztatón bemutatták a lefoglalt fegyvereket, kb. 10-11 puska lehet – azért nem lehet pontosan megítélni, mert néhány szétszedett állapotban van – ezen kívül hangtompítókat, lőfegyver-alkatrészeket és kuriózumként egy darab, feltehetőleg a XVIII. századból származó, sétapálcának álcázott egylövetű önvédelmi fegyvert. Továbbá néhány forgótáras és hagyományos tárazatú pisztoly, 3-400 darab, ránézésre kis kaliberű lőszer is bemutatásra került.

A főkapitány elmondta, hogy az eszközöket még fegyverszakértő vizsgálja meg, mi az ami a törvény szerint lőfegyvernek minősül. A gyanúsítottak nem rendelkeztek fegyvertartási engedéllyel.

A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy a jelenlegi információk szerint a fegyverek nem hozhatók összefüggésbe a március 15-i ünnep rendjének megzavarásáról szóló hírekkel.

Kökényesi Antal úgy fogalmazott, még nagyon az ügy elején tartanak, vizsgálják a fegyverek beszerzési módját, helyét és azt is, mire használták azokat és esetleg másnak kínálták-e eladásra.

Újságírói kérdésre elhangzott, nem zárható ki, hogy ezeket a fegyvereket rabsickodára használták.

PTTovábbi hírek a Magyarország kategóriából