Fegyverarzenál és horogkeresztes zászlók egy szarvasi házban

Fegyverarzenálra és két horogkeresztes zászlóra találtak a rendőrök pénteken hajnalban egy 60 éves szarvasi férfi házában. A kommandósok bejelentés alapján mentek ki a házhoz, ahol puskagránát kilövésére alkalmas gépkarabélyt, skorpió géppisztolyt, katonai pisztolyt, kézigránátot több száz lőszert és hangtompítót, valamint két horogkeresztes zászlót találtak a házban elrejtve.

A tulajdonosról egyelőre annyit tudni, hogy egy 60 éves, rokkantnyugdíjas férfi, aki nemrég költözött Szarvasra, Csongrád megyéből. Az akcióról pénteken délben Gyurosovits József, Békés megyei rendőrfőkapitány számolt be újságírók előtt.

Gyurosovits József elmondta, hogy a hajnali házkutatáskor a 60 éves rokkantnyugdíjas házában, a szobákban és a padláson voltak elrejtve a fegyverek és a zászlók. A férfit őrizetbe vették, kihallgatása még tart, egyelőre annyit tudni, hogy korábban nem volt büntetve. Egyelőre vizsgálják, hogy volt-e kapcsolata bármilyen, akár politikai, akár bűnözői csoportokkal. A rendőrség a férfi elmeszakértői vizsgálatát is elrendelte.

Az elsődleges fegyverszakértői vélemény szerint minden megtalált fegyver működőképes, a lőszerek éles lőszerek. A kézigránátot egyelőre nem szállították el a házból, tűzszerészeket hívtak, ők döntik el hogy szállítják, vagy helyben semmisítik meg.

A házat jelenleg is kutatják, illetve vizsgálják hogy a férfinak voltak-e esetleg más ingatlanjai is.

A házban egyébként egy puskagránát kilövésére alkalmas AMP karabélyt, egy TT 7,65-ös pisztolyt, egy skorpió géppisztolyt, valamint fegyverenként száz lőszert és egy tojásgránátot is találtak. Ezeken kívül előkerült egy cirill feliratos hangtompító és a két horogkeresztes zászló.