Fegyházból börtön – Enyhítették a szerelemféltésből gyilkoló nő büntetését

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Miskolc, Debrecen, Ózd – A Debreceni Ítélőtábla börtönre enyhítette a tizennégy év fegyházbüntetést.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék idén februárban Sz. L.-t emberölés bűntette miatt 14 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az döntés értelmében a vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Hullámvasúton

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott asszony és B. A. 2012 májusában ismerkedett meg egymással. Kapcsolatuk viharos volt, többször szakítottak, illetve kibékültek. Mindketten többször kíséreltek meg öngyilkosságot is.

Az asszony 2014 júliusában ismét ki akart békülni szerelmével. Elhatározta, hogyha ez nem sikerül, betegségei, valamint a sértettel való kapcsolatának változásai miatt öngyilkos lesz. Úgy tervezte, életének a férfi lakásában fog véget vetni.

Súlyos elhatározás

Át is ment a férfi ózdi lakásába, de a szerelme nem akart kibékülni az asszonnyal. Erre ő ideges lett és egy késsel rátámadt a férfire, aki elvette tőle a kést és azzal visszavágva megsebesítette a nő karját. A felbőszült amazon ekkor felkapott egy másik kést az asztalról és visszatámadt. Összesen 22 szúrás érte a férfit, aki ráesett az ágyra és mintegy 20–30 perc múlva meghalt.

A nő ezt követően a magával vitt valamennyi gyógyszert beszedte azért, hogy megölje magát, majd lefeküdt az ágyba a sértett mellé. Hamarosan magához tért, a konyhában egy késsel megvágta a csuklóját, majd háromszor hasba szúrta magát és visszafeküdt a halott mellé. Azonban néhány óra múlva újra magához tért, felöltözött, visszament a saját lakásának lépcsőházába, ahol észlelték a lakók a vérző sérüléssel zavartan viselkedő nő érkezését, értesítették a rendőrséget és a mentőket. A nő beismerte a cselekmény elkövetését.

Kis változtatás

A Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa keddi ítéletében megváltoztatta a Miskolci Törvényszék első fokú ítéletét és a vádlott szabadságvesztés büntetését börtönben rendelte végrehajtani. Egyebekben helybenhagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét.

Szaniszló Bálint