Fed Kupa – Vereség a lettektől is, osztályozón a magyarok

Akt.:
Budapest/Eilat – A magyar női teniszválogatott pénteken Lettországtól is kikapott a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tornáján az izraeli Eilatban, így szombaton a kiesés elkerüléséért küzd majd.

Az egyesek után 1-1-re álló csata a páros mérkőzésen dőlt el, melyen magyar részről Jani Réka és Gálfi Dalma lépett pályára. A meccs tétje nagy volt: a győztes biztosan maradhat ebben az osztályban, míg a vesztes szombaton osztályozót játszik.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a hat bréket hozó, 52 perces nyitószett rövidítéssel végződött, melyben a magyar duó csak két pontot nyert, így az ellenfél került előnybe. A második játszmában a lettek 3:0-ra elhúztak, innen pedig már nem volt visszaút, az összecsapás másfél óráig tartott. Juhász Gábor kapitány együttese – melyből hiányzik a világranglistán 51. Babos Tímea – a szombati helyosztón a B csoport sereghajtójával, a Dél-afrikai Köztársasággal találkozik, a vesztes kiesik a zóna II. csoportjába. A magyarok Bulgáriától 2-1-re, Belgiumtól 3-0-ra kaptak ki.

A dél-afrikaiak a Chanel Simmonds (317. a világranglistán), Ilze Hattingh (650.), Madrie Le Roux (707.) Michelle Sammons (-) összeállítású csapattal utaztak Izraelbe. A magyarok közül Jani Réka a 234., Gálfi Dalma a 336., Bondár Anna a 371., míg Stollár Fanny az 533. a WTA-rangsorban.

A D csoport másik mérkőzésén a belgák 3-0-ra verték a bolgárokat. Ez azt jelenti, hogy százszázalékos teljesítménnyel megnyerték a csoportot, és szombaton a feljutásért küzdhetnek.

A 14 válogatott csoportmérkőzéseit szerdától rendezték. A négy csoportgyőztes szombaton a rájátszásban dönt arról, melyik két csapat jut fel a világcsoport II rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei arról határoznak, melyik két csapat esik ki a zóna II. csoportjába.

Az előző két évben Budapest adott otthont a csoport küzdelmeinek, a magyarok mindkét alkalommal ötödikek lettek, így bennmaradtak a zóna I-es csoportjában.

Eredmény, D csoport, 3. forduló:

Lettország-Magyarország 2-1

Diana Marcinkeva, Jelena Ostapenko-Jani Réka, Gálfi Dalma 7:6 (7-2), 6:3

korábban:

Jelena Ostapenko-Jani Réka 6:3, 6:2
Diana Marcinkeva-Bondár Anna 4:6, 4:6

A csoport másik mérkőzésén:

Belgium-Bulgária 3-0

A csoport végeredménye:

1. Belgium 3 győzelem/0 vereség
2. Bulgária 2/1
3. Lettország 1/2
4. Magyarország 0/3

– MTI –Sporthírek


hirdetés


hirdet�s