Fed Kupa – Nem játszik a magyarok ellen a legjobb belga

Budapest – Yanine Wickmayer, a legjobban jegyzett belga női teniszező lemondta a Fed Kupa-szereplést, így a magyarok ellen sem lép pályára az euro-afrikai zóna I-es csoportjának jövő heti, izraeli tornáján.

A Magyar Tenisz Szövetség pénteken, a Twitter-oldalán számolt be a világranglistán 41., 26 esztendős játékos döntéséről.

A belgákhoz hasonlóan a magyarok is legjobbjuk nélkül készülnek, Babos Tímea ugyanis már korábban bejelentette, hogy idén kihagyja a Fed Kupát, mivel az egyéni pontszerzésre koncentrál, hogy biztos legyen az olimpiai részvétele.

A 14 válogatott csoportmérkőzéseire szerdán, csütörtökön és pénteken kerül sor Eilatban. A négy csoportgyőztes szombaton a rájátszásban dönt arról, melyik két csapat jut fel a világcsoport II rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei arról döntenek, melyik két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II-es csoportjába, a helyosztókat szintén szombaton játsszák.

A résztvevő országok:
Belgium, Bulgária, Horvátország, Észtország, Grúzia, Nagy-Britannia, Magyarország, Izrael, Lettország, Portugália, Dél-afrikai Köztársaság, Svédország, Törökország, Ukrajna

– MTI –