Fecskovics meg sem állt az aranyig

Fecskovics meg sem állt az aranyig
Kiváló futásának köszönhetően Fecskovics Attila nyerte meg az Elit Triatlon Tour (TT) 1. fordulóját, mely a tiszaújvárosi XXI. Tisza Triatlon vasárnapi főversenyszáma volt.

A XXI. Tisza Triatlon május 20-i második versenynapján az egyéni gyermek, serdülő, ifjúsági és sprint ranglistaverseny, a kiemelt Amatőr-kupa és az Elit Triatlon Tour (TT) 1. fordulója várt a résztvevőkre. A verseny keretében rendezték meg Borsod-Abaúj-Zemplén megye triatlon diákolimpiai döntőjét is.

Míg a szombati első versenynapon a nők, addig a vasárnapi egyéni versenyben, délben, a legnagyobb forróságban, a férfiak kezdték meg az elit kategóriás küzdelmeket.

A 750 méteres úszás során Molnár Ádám (Agria KTK) három testhossz előnyre tett szert és 8:58-al perccel elsőként depózott, de mögötte 10 mp-en belül egy 10-12 tagú csoport rohant be a hídról a váltáshoz. A tiszaújvárosiak négyszeres középtávú országos bajnoka, Benőcs Zoltán 9:53 perccel eredt a többiek nyomába.
Az első kerékpáros bolyt a TVK-Mali TK triója, Balogh Bence, Balogh Máté, Török Dániel trió vezette az első 10 km után. A második váltás Török Dánielnek sikerült a legjobban, aki mögött 20 méterrel többek között Hankó Gábor (TVK-Mali TK) és Bajai Péter (Mogyi SE), majd a Balogh-testvérek és Fecskovics Attila (UNIQA Team-Újbuda) szaporázták lépteiket.

A futás 2,5 km-es fordítójánál a szombaton klubcsapat bajnoki aranyat ünnepelt Fecskovics Attila és a hazai pályán versenyző Török Dániel fej-fej mellett haladva, 14 mp-el ellépett a harmadik helyen haladó Bajai Pétertől és újabb tíz egységgel a negyedik Hankó Gábortól. A célba érkezésig Fecskovicsnak volt még egy sebességi fokozata, amit Török már nem bírt el, de a célban ő is felhőtlenül örülni tudott második helyezésének. A bronzot az üldözők támadását sikeresen visszaverő Bajai Péter kaparintotta meg.
Eredmények:
Elit kategória, férfi abszolút: 1. Fecskovics Attila (UNIQA Team-Újbuda) 54:00, 2. Török Dániel (TVK-Mali TK) 54:30, 3. Bajai Péter (Mogyi SE) 54.52.

(Fotó: SZIS)További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek