Februártól alakítják át az Ifiházat

Tartanak a tárgyalások az Ifjúsági Házban működő csoportokkal
Tartanak a tárgyalások az Ifjúsági Házban működő csoportokkal - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Az Ifjúsági Ház nagytermébe hamarosan beköltözik a rendészet. Mi lesz utána?

Februárban megkezdődik az Ifjúsági Ház színháztermének átalakítása, tájékoztatta lapunkat a miskolci önkormányzat. Hozzáfűzték: az Miskolci Kulturális Központ (MKK) minden itt működő csoportnak megfelelő helyet biztosít.

13 év után

A kérdés akkor merült fel, amikor megtudtuk, 13 év után pénteken játszott az Ifjúsági Ház nagytermében utoljára az Illés emlékzenekar. A klub vezetője Mező István akkor lapunknak elmondta, valószínű, legközelebb már az Adyban találkoznak rajongóikkal.
Az önkormányzat megerősítette a hírt, a művelődési ház színháztermét ugyanis hamarosan a rendészet veszi át.

Az Ifjúsági Ház színháztermét jelenleg 13 csoport használja heti rendszerességgel, írták levelükben.

„A csoportvezetőket és a csoporttagokat a Miskolci Kulturális Központ vezetése január elején tájékoztatta a változásokról. Folyamatos egyeztetések mellett nagyrészt házon belül sikerült a foglalkozások számára helyet biztosítani, s van, aki az Adyba költözik. (A döntés részleteire visszatérünk – a szerk.)

Tovább tárgyalnak

Nem mindenkivel sikerült még megegyezni, a tárgyalások tovább folynak, tudtuk meg. A Miskolci Majorette Együttes hétfői és pénteki foglakozásaihoz például egyelőre nem sikerült megfelelő belmagasságú próbatermet találni jó megközelíthetőséggel. A kulturális központ jelenleg több környékbeli oktatási intézménnyel tárgyal a lehetőségekről. Az önkormányzat válaszlevelében leszögezte, az MKK vezetése igyekszik mindenki számára megfelelő megoldást találni.

ÉM-HM


Az ifiház nagytermébe költözik a rendészet, de még kérdés, mikor
Miskolc – Az Illés klub már úgy tűnik, költözik az Ifjúsági Házból, az Adyban folytatják. „Tizenhárom év után eljött az idő, hogy végleg elbúcsúzzunk attól a helytől, amely 2006. november 23-a óta otthont adott a Miskolci Illés Klubnak havi rendszerességgel” – írja a Face­bookon Mező István, a kl...

A Szentpáli volt épülete. Mikor újul meg?
Miskolc - Külső forrásokat szeretnének­­­ bevonni a kiszemelt épület felújításához.­­­­­ A néhány nappal ezelőtt megtartott miskolci közgyűlési ülésen Simon Gábor, az MSZP-frakció vezetője kérdezte meg dr. Kiss János alpolgármestertől, hogy készen lesz-e szeptember elsejére a volt Szentpáli közép...