Favoritnak számít Budapest a jéghoki világbajnokság pályázói között

Jó esélyei vannak a 2012-es jégkorong világbajnokság budapesti megrendezésének – jelentette ki Ernest Aljancic, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) Budapesten tárgyaló elnökségi tagja szombaton délután. Hagyó Miklós, Budapest főpolgármester-helyettese a találkozó után közölte: bízik benne, hogy Magyarország megkapja a rendezés jogát.

Ernest Aljancic a megbeszélést követően elmondta: jó esélyei vannak a magyar pályázatnak. Hozzátette: van még néhány kérdéses pont, például a székesfehérvári pálya jelen állapotában nem felel meg a követelményeknek. Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes elmondta: a székesfehérváriak új létesítményt építenének fel 2012-re.

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) tervei szerint Budapesten a 12500 férőhelyes Papp László Sportaréna adna otthont az eseménynek, a másik hazai helyszínen, Székesfehérváron pedig egy 8000 férőhelyes jégcsarnokot kellene építeni. Az előzetes számítások szerint a világbajnokságot 60 ország 150 tévétársasága közvetítené, az idegenforgalomnak pedig 300 ezer vendégéjszakát jelentene.

A 2012-es vébé megrendezésért Magyarország mellett Svédország, Finnország, Csehország és Dánia van versenyben, a nemzetközi szervezet döntése 2007. május 18-án várható.