Faültetés a Színészligetben Bogácson

Akt.:
Faültetés a Színészligetben Bogácson
Faültetés a Színészligetben Bogácson
Bogács – Bogácson idén is megrendezik a Nemzet Színészeinek tiszteletére életre hívott faültetést.

Április 18-án, szombaton az ünnepi műsor 11 órakor kezdődik a bogácsi Közösségi Házban, majd a Színészligetben folytatódik, az esemény háziasszonya Császár Angela színművész lesz. Idén Kóti Árpád ülteti el fáját, míg a tavaly elhunyt Gera Zoltán piramistölgyét rokona, Simon András színművész, Bitskey Tiborét pedig leánya, Bitskey Borbála ülteti a Színészliget földjébe.

A Színészliget 2009 tavaszán jött létre, az első fáinak ültetése 2009 áprilisában volt: Agárdy Gábor, Bessenyei Ferenc, Darvas Iván, Lukács Margit, Máthé Erzsi, Raksányi Gellért, Sinkovits Imre, Avar István, Zenthe Ferenc és Király Levente piramistölgyei, majd 2010-ben Berek Kati, Garas Dezső, Psota Irén, Törőcsik Mari, Szabó Gyula, Bodrogi Gyula és Tordy Géza fái gazdagították a ligetet. 2012-ben Haumann Péter és Sztankay István ültették el fáikat, Kállai Ferencét Avar István, Komlós Juciét Császár Angela ültette el, valamint az ötletgazdáét, Hanák Zsoltét felesége, Decsi Ágnes és gyermekei helyezték a földbe. 2014-ben Molnár Piroska ültette el fáját.

140501-szineszliget-16

A piramistölgyeket maguk a Nemzet Színészei, az elhunytakét hozzátartozóik ültették, ültetik el rendszeresen. A rendezvényre mindig eljönnek a magyar színjátszás nagyjai, azok is, akiknek már nőnek, fejlődnek a fái, valamint az elhunytak hozzátartozói is. A Nemzet Színészei közül az idén várhatóan Bogács vendége lesz Máthé Erzsi, Tordy Géza, a hozzátartozók közül Agárdyné Rácz Boriska, Raksányiné Zubonyai Katalin, Bessenyeiné Élthes Eszter, Sinkovits-Vitay András és Sztankayné Bedők Bea.

ÉM