Fatum-Nyíregyháza – Villámként csapott le csütörtökön a Vasas

Fatum-Nyíregyháza vs. Vasas
Fatum-Nyíregyháza vs. Vasas - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Fatum-Nyíregyháza hazai pályán szenvedett sima vereséget a Vasastól.

„Most az Extraligában kevés olyan csapat van, amelyik nem okozhat problémát” – mondta Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza edzője a Vasas elleni, csütörtök esti mérkőzés felvezetéseként. Mindezt azok után, hogy a csapata heroikus küzdelemben, többször is a vereség széléről felállva győzött a bajnoki címvédő és nagy rivális Békéscsaba otthonában.

Úgy tűnt, az idegörlő csabai vendégjáték mentálisan nagyon sokat kivett a nyíregyháziakból. Az első játszmát a kezdetektől fogva az előző szezonban még itt játszó Villám Lillát is foglalkoztató vendégek irányították, az ő oldalukról szinte minden visszament, a hazaiak védekezésében pedig sokszor a figyelem hiányzott.

Biztosan nyertek a fővárosiak

A simának mondható első szett után a második már kedvezőbben kezdődött, sokáig a Fatum járt előrébb, ám tíz ponthoz érve óriásit fordítottak a fővárosiak. A pesszimistább nézőkben ekkor már a 0:3 lehetősége is felsejlett. Erre megint beleerősített a hazai gárda, izgalmas véghajrába ment bele, ám a békéscsabai találkozóval ellentétben ezúttal nem jött ki belőle jól.

A harmadik játszmára fordulva sem sokat változott a játék képe, sőt, ahogy telt az idő, egyre kellemetlenebb lett, hogy a Vasas folyamatosan öt-hat pontos előnyben haladt a győzelem felé.

MK