Fatum-Nyíregyháza – A lapokat már leosztották

A nyíregyházi találkozón a fehér mezes kaposvári csapat kénytelen volt kapitulálni
A nyíregyházi találkozón a fehér mezes kaposvári csapat kénytelen volt kapitulálni - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Az alapszakasz és esztendő utolsó bajnoki meccsén Kaposváron szerepel a csoportelső Fatum.


A nagy dolgok eldőltek, a lapokat leosztották a női röplabda élvonalbel B csoportjában. A Fatum-Nyíregyháza már biztosan az élen zár, így a Kaposvár és a Vasas társaságában a felsőházban küzdhet tovább, ahol a másik ágról érkező Békéscsaba, Újpest, Jászberény trióval kiegészülve már igazán „ütős” mérkőzéseket gyürkőzhet a folytatásban.

Így az idei utolsó bajnoki fellépés, amely vasárnap Kaposváron esedékes nem oszt, nem szoroz, talán csak a házigazda számára bír azzal a jelentőséggel, hogy kedvező eredmény kicsikarásával a Vasas előtt végezhet, amire emberemlékezet óta nem volt példa.

– Az alapszakasz utolsó mérkőzésén lépünk pályára és bár célunkat elértük, illene úgy lezárni a bajnokság ezen részt, ahogy illik – közölte Horváth András, a Fatum szakvezetője. – A keddi CEV-kupameccsen kemény csatát vívtunk a belga csapattal, attól függetlenül, hogy mindhárom szettben tizennyolc pontig jutottunk, akadtak periódusok, ami számunkra pozitív tapasztalatokkal szolgált. Ezzel együtt a nemzetközi porondon szükséges tempót, ritmust tanulnunk kell, éppen ezért Kaposváron is szeretnénk lendületes játékkal előrukkolni.

KM-KT