Fatolvajok előzetesben

Több millió forint kárt okoztak azok a Zala megyei fatolvajok, akiket most helyeztek előzetes letartóztatásba Zalaegerszegen. Egy testvérpárt és egy négyfős tolvajbandát a rendőrök a napokban fogták el.

Egy Nemesapátiban élő testvérpárt gyanúsít a rendőrség azzal, hogy március elején a Bak közelében lévő egyik erdőből csaknem 3 millió forint értékű fát vágtak ki, a környezetkárosítás pontos mértékét még szakértők vizsgálják. Ugyanezen testvérpárt gyanúsítják egy másik lopással is: néhány hete Zalaapáti környékén már kivágott, szállításra előkészített fából loptak el 1,8 millió forintnyi rönköt. A tolvajokat a zalaegerszegi rendőrök fogták el, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte őket lopás és természetkárosítás gyanúja miatt.

Ugyancsak előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki március 27-én három társával a Becsvölgye közelében lévő erdőből nagymennyiségű fát vágott ki. Körülbelül 2 hektár erdőt vágtak tarra, mellyel olymértékű környezetkárosítást okoztak, hogy a bíróság indokoltnak látta az előzetes letartóztatást – számolt be a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság keddi sajtótájékoztatóján.