Fatih Terim leírhatatlanul boldog

A török válogatott szövetségi kapitánya, Fatih Terim leírhatatlanul boldog volt csapata vasárnap esti Európa-bajnoki mérkőzése után. A “félholdasok” 2-0-s hátrányból felállva verték meg Csehország legjobbjait 3-2-re, és ezzel bejutottak a negyeddöntőbe, ahol a horvátokkal találkoznak majd.

“Szeretnék gratulálni a csapatomnak a remek teljesítményhez” – mondta Fatih Terim a meccs utáni sajtótájékoztatón. “Ismét esett az eső, és megint nagyon meg kellett küzdenünk a győzelemért” – utalt a mester a Svájc elleni találkozóra.

“Annyit üzennék az otthoni szurkolóknak, hogy menjenek ki az utcára és ünnepeljék meg ezt a történelmi győzelmet. A játékosaim is ünnepelni fognak, mert megérdemlik” – tette hozzá Fatih Terim.

A cseh válogatott csapatkapitánya, Tomas Ujfalusi már nem volt ilyen boldog a lefújás után. “Annyi volt a dolgunk, hogy megtartsuk az eredményt, de ez sem sikerült” – kesergett a védő. “Miután szépítettek, túlságosan visszaálltunk védekezni. Nagyon sajnálom, meg kellett volna nyernünk ezt a meccset” – magyarázta Ujfalusi.

A találkozó hőse, Nihat Kahveci két gólt szerzett az utolsó négy percben, nagyban hozzájárulva ezzel a törökök továbbjutásához. A “félholdasok” feltámadásához Arda Turan 75. percben szerzett szépítő gólja is kellett. “2-0-ig nem játszottunk jól, ám utána megtáltosodtunk” – ismerte el Nihat. “A szépítő gólunk jelentette a fordulópontot, ezután megzavarodtak a csehek” – vélekedett a Villarreal csatára.

A 61. percben úgy tűnt, semmi sem állhat a cseh továbbjutás útjában: 2-0-ra vezetett a csapat Koller és Plasil találata révén. Aztán a törökök hihetetlen utolsó 15 percet produkálva megnyerték az összecsapást. Fatih Terim nem győzte dícsérni tanítványait a kitartásukért. “Örülök, hogy olyan csapatom van, amelyik nem adja fel, amíg le nem fújják a találkozót” – lekendezett az edző.

A csehek szövetségi kapitánya, Karel Brückner szerint az utolsó negyedórában a védekezésük csődöt mondott. “A második gólunk után mi irányítottuk a meccset, többször eldönthettük volna a továbbjutás sorsát” – mondta a tréner. “Aztán szépítettek a törökök, és megzavarodott a védelmünk. Egyszerűen nem bírtuk tartani őket, és így nem lehet megnyerni egy összecsapást” – tette hozzá Brückner.