Farsangoltak az idősek Tiszabercelen

Tiszabercel – A hangulatos műsort beszélgetés követte a farsang eredetéről és hagyományairól, majd az elhangzottakból közös játékra hívták az érdeklődőket.

– A tél búcsúztatására, a tavasz köszöntésére a napokban Tiszabercelen is összejöttek az idősek klubjában a szépkorúak. A klub vezetői ezzel az ünnepséggel járultak hozzá ahhoz, hogy a klubtagok jókedvűek és vidámak legyenek, hiszen a farsang a vidámságnak, a nevetésnek az időszaka.

Maskarát ugyan nem öltöttek az idősek, azonban a farsangi hangulat felidézésében, megteremtésében partnerek voltak az óvodás gyermekek. Jött karnevál hercege és hercegnője, voltak felmezes felvonulók, farsangi táncosok, s kis kéményseprők.

Az egyik vállakkozó kedvű gondozott verssel köszöntötte társait és a jelenlévő vendégeket. A hangulatos műsort beszélgetés követte a farsang eredetérőlés hagyományairól, majd az elhangzottakból közös játékra hívták az érdeklődőket. Természetesen a hagyományos étel, a fánk sem hiányzott. A kellemesen jó hangulatú, vidám napot énekszóval zárták a farsang résztvevői – tájékoztatta lapunkat Gliba Lászlóné, az idősek klubja szociális szervezője.
– M. Magyar László –