Friss hírek

2007.11.28. 14:18

Jótékonysági árverés a hajléktalanokért - december 8.

<p>Tizenegyedik alkalommal rendez jótékonysági árverést a Szalmaszál a Hajléktalanokért Közhasznú Alapítvány. A december 8-i aukció bevételéből elsősorban a gyermekkel élő hajléktalan családokat kívánják támogatni - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az alapítvány.</p>

Az árverésen szereplő alkotásokat a művészek vagy örököseik ajánlották fel az alapítvány számára. A csaknem 145 kortárs festmény és grafika között megtalálható ef Zámbó István, Fajó János, Gross Arnold, Vojnits Erzsébet, Wahorn András és Victor Vasarely művei. A jótékonysági árverés anyagát egy hétig kiállítjáka Centrális Galériában Az idei tárlatot pénteken délután Vágó István nyitja meg. A teljes kiállítási anyagot pedig december nyolcadikán, szombaton délelőtt 11 órakor árverezik el.

A Szalmaszál a Hajléktalanokért Közhasznú Alapítvány az idei bevételből a gyermekekkel élő családokat kívánja támogatni. A 2006 óta működő Kuckó-program keretében a rendszeres jövedelemmel rendelkező, de otthonukat elveszített családoknak segítenek megfizethető albérletet találni, vagy a kauciót kifizetni. A program célja, segíteni az elszegényedő családoknak abban, hogy együtt maradhassanak.

A tavalyi árverésen a kiállított művek csaknem 60 százaléka kelt el. Az alapítvány két és fél millió forintos nettó bevételt tudott felhasználni a hajléktalan családok megsegítésére.

Az alapítvány működéséről és az árverésről bővebb információ a: www.szalmaszal.org címen olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!